Mõned lihtsamad juhtimislaua kujundustavad

Loomulikult on kõige olulisem roll informatsioonil, mida ja kuidas juhtimislaual presenteeritakse. Kuid oma roll on ka kujundusel. Hästi kujundatud juhtimislaua abil jõuab vajalik info inimeseni kiiremini ja kergemini, mis loovad positiivse kasutajakogemuse.

1. Värvid

Vali 2 värvi, mis on üksteist täiendavad
Vali üks värv välja ja siis leia värvirattalt  tema vastas olev värv, see on teda täiendav värv.

Üldjuhul soovitatakse kasutada kuni 6 erinevat värvi, rohkem lihtsalt inimene ei jõua haarata.

Arvesta, et punast peetakse üldjuhul halvaks ja rohelist üldjuhul heaks. Mõned assotsiatsioonid veel - roheline lubav ja punane peatu, punane kuum ja sinine külm.

Julge kasutada ka musta ja valge kombinatsiooni. Ainult erksate värvide kasutamine muudab pildi väsitavaks, sellepärast on vahel hea kasutada ka musta/valge kombinatsioone.

Abiks värviskeemide valikul ColorBrewer

2. Kirjatüüp (font)

Sans-serif fonti kasutatakse üldjuhul pealkirjade puhul. Inimese silm on harjunud seda paremini haarama.

Serif fonti oleks otstarbekem kasutada kirjelduse ning tekstialade jaoks, kuna see võtab vähem ruumi ja on loetavam. PS! Kuigi ma pean mainima, et minu jaoks ei tundu Serif font just paremini loetav.

Pea ka meeles, et saad kasutada rõhutamiseks näiteks rasvast(bold) teksti. Rasvast teksti kasuta pigem lause teatud kindlas osas, sest kui terve lause on esile toodud, pole tegelikult miski silma hakkav.

Abiks kirjtüübi valikul ja loomisel Google Fonts

3. Tüpograafia

Lisaks fontidele on oluline ka tekstikogum üldiselt ehk mis värvi on kiri ja kirja taust.

4. Muud võimalused

Loomulikult saab kasutada ka erinevaid kujundeid ja sümboleid. Pea ka siinkohal meeles, et inimese peas taustal toimub seoste loomine, seega enne kujundi valimist mõtle läbi, kas antud kujund võib inimestele alateadlikult juba anda teatud informatsiooni.

Teksti suurus on ka kindlasti üks tegur. Inimene haarab esimesena kõige suuremat teksti, seega suurem tekst võiks olla pealkirjas ja väiksem tekstiosas.