Tableau konverents 2014

Väike kokkuvõtte erinevatest allikatest

Missuguseid nõudeid peab BI tööriist üha rohkem täitma?


1 Pakkuda võimalust eksperimenteerida - kiire prototüüpimine on hädavajalik. Uute ideede rakendamine ja proovimine ei tohiks olla palju aega nõudev, keerukas. Ning ainult eksperimenteerimise võimalusest ei piisa:

2 Kiirus - tagasiside sinu toimingutest peaks olema kohene.

“Imagine as an artist, if you made a mark on paper… and it showed up ten minutes later.”

3 Ilmekus - tööriist peab võimaldama väljendada Sinu ideid, mitte Sind piirama

4 Kontoll - anda inimestele kontroll.

Need on need valdkonnad, millele Tableau panustab nüüd kõige rohkem. Tableau on öelnud, et järgmised 2 aastat investeeritakse toote arendusse rohkem kui senise 10 aasta jooksul. Eesmärgiga täita kasutajate vajadusi ja hoida oma positsiooni BI tööriistade maailmas


Mida võib oodata uuest reliisist? Mõned näited

Visuaalne analüütika

Erinevate kalkulatsioonide tegemise lihtsustamine. Nagu näiteks: Enam ei pea piirduma ainult väljade drag-drop liigutustega, et lisada neid erinevatele riiulitele. Saab lihtsalt minna riiulile ja hakata kirjutama välja nime ning Tableau juba kasutab auto-complete'i. Saab nimetada välju ka teistest allikatest, andmete linkimine toimub automaatselt. Lisaks on plaanis uus kalkulatsioonide editor. Uus analüütika paan - saab lisada trend- ja reference jooni ning valida visuaalse joone tüüpi lihtsate drag drop liigustustega.

Eriti kasulik: Kui redigeerid tabeli kalkulatsiooni valemit, siis näeb tulemust koheselt visualisatsioonil jne.

Eriti kasulik: Geograafiline otsimine - lisad maakonna nime, linna nime vms ja kaart filtreeritakse vastavalt. Samuti radiaalse valiku tööriist ja lasso tööriist

Jõudlus

Jõudlus on üks peamiseid prioriteete Tableau jaoks. Eesmärk kiirendada Tableau Data Engine'i, esimesed katsetused näitavad kiiruse kasvu 3-4 korda. Kasutada otse allikate ühenduste korral päringute paralleeltöötlust, mis teeb lahendused ka jälle mitmeid kordi kiiremaks. Kaartide kasutamise jõudluse tõstmine jne

Andmete ettevalmistus

Soovid tükeldada välju mitmeks veeruks, seda saab nüüd teha otse visualisatsioonil. Andmete puhastamise funktsionaalsus Exceli algallika puhul, kui Excel sisaldab ühendatud (merge) lahtreid ja lisaridasid - eemaldatakse tühjad read, ühendatud lahtrid ühendatakse lahti ning andmed võetakse kasutusele.

Eriti kasulik: Teha Exceli allikatele unpivot otse Tableaus. 

Eriti kasulik: Uus Web Data konnektor - võimaldab ühilduda veebiteenuste, REST API, JSON'ga.

Jutustamine

Lihtsam juhtupunktide redigeerimine, rohkem võimalusi jutulaua navigatsiooni,värvide, fontide, suuruse, positsiooni määäramises jne.

Server

Toetatakse Kerberose ja smart-card autentimist. Võimalus määrata õigusi programmeerides (JavaScript API, data extract API, Rest API ). Uus otsimise funktsionaalsus. Igal töövihikul on infoleht, näidates allikaid, pealkirja, autoreid, atribuute jne

Mobiil


Uus UI iPadi jaoks, jõudlus kiirem kui kunagi varem ja võimalus redigeerida otse tahvlil ning luua kalkulatsioone otse mobiilis. Võimalus teha visualisatsioonilt snapshot, et kasutada visualisatsiooni võrgust väljaspool, samuti saab snapshoti tegemist ajastada.

Lisa

Projekt Elastic - uus mobiilirakendus. Loo ja anlüüsi näpuliigustega. Automaatne hierarhia loomine, sisse ehitatud agregatsioonid ja kalkulatsioonid. Suurepärane jõudlus. Suumimine jne.