Ärianalüütika kasutamine Eesti ettevõtetes

Leidsin sellise huvitava magistritöö "Ärianalüütika kasutamine Eesti Ettevõtetes" (Laura Alvin, 2014). Iseenesest väga huvitav teema ja suur töö ära tehtud. Tegin antud töös kirjeldatud küsitluste tulemuste lühikokkuvõtte.
Peamine valdkond, kus ärianalüütika kõige rohkem kasutusel on finantsvaldkond ning antud uurimuse põhjal tegeletakse Eestis  suures osas ja aktiivsemalt andmete kuvamisega ja info jagamisega. Andmete detailne analüüs, mustrite leidmine, prognoosime ning nende abil kulude vähendamine, käibe kasvatamine on veel lapsekingades.
Korraks vaatasin ka BARC BI Survey 2013 tulemusi, sarnasus täiesti olemas. Kuigi kogu maailma lõikes on siiski juba osati jõutud ka nn "data discovery" valdkonda. Samas oleneb see ka veidi küsitud küsimuste suunitlusest.
Toodete poolt välja ei toonud, sellepärast, et tekkis väike kahtlus tulemustes, näiteks polnud kordagi mainitud SAP Business Objectsi, mis on Eestis mitmetes suurettevõtetes kasutusel, seda pole isegi mitte mainitud. Antud uurimuse aluseks on valim, mille moodustas Qlikview aastal 2011.
mind mapping software